Over Ons

Het verhaal achter Smaak & Vermaak

Sinds oktober 2015 is Smaak & Vermaak gevestigd in het sfeervolle pand van de oude bewaarschool op Dorpsstraat 35. Vanuit dit pand verzorgen wij onze culinaire avonden. De eerste jaren waren deze avonden voornamelijk gefocust op private dining en kookworkshops. Op de zondag was het pand geopend als restaurant. Door de jaren heen ontdekten wij dat onze passie verschoof naar het verzorgen van restaurantavonden. Vanaf april 2018 hebben wij daarom besloten fulltime als restaurant open te gaan. Wel is het nog steeds mogelijk om ons pand voor andere doeleinden af te huren. Deze opties staan vermeld onder het kopje “mogelijkheden”.

Ons Pand

In de Authentieke Dorpsstraat

Het pand waarin Smaak & Vermaak gevestigd is, heeft het predikaat ‘monument’. In dit pand bevond zich vroeger een bewaarschool. Een bewaarschool is de voorloper van de kleuterschool. Het kerkbestuur van de Nicolaaskerk aan de overkant gaf in 1928 de opdracht tot de bouw van deze school. De kleuterschool kreeg de naam ‘Het Kwetternest’. De stijl van de school is verwant aan de Nieuwe Haagse School. Na een grondige opknapbeurt kwam er in dit gemeentelijke monument eerst een kookstudio en vervolgens restaurant Smaak & Vermaak. Ondanks deze opknapbeurt zijn vele kenmerken van de oude school nog mooi bewaard gebleven.

Onze visie

Vertaald naar onze gerechten

Bij Smaak & Vermaak serveren wij een 'menu van de chef' wat maandelijks wisselt. Het 'menu van de chef' is een menu dat bestaat uit 4 gangen (woensdag en donderdag is er ook de optie tot 3 gangen) en is uit te breiden naar 5 of 6 gangen. Uiteraard te allen tijde passievol bereid met verse seizoensproducten. Met interactie tussen gast, eten, wijn en personeel blijven wij streven naar het bezorgen van een onvergetelijke belevenis voor u en uw tafelgenoten. Wij pinnen ons bij het bedenken van de menu’s niet vast aan één soort keuken, wij laten ons inspireren door alle stijlen van over de hele wereld.