Een avond door de wijnmaker zelf

'Winemaker Dinner' bij Smaak & Vermaak

Het is een tijdje geleden dat we ons eerste “Winemaker Dinner” organiseerden, maar binnenkort gaan we een vervolg geven aan dit concept. Op dinsdag 21 februari en donderdag 23 februari hebben wij de eer twee internationale wijngaarden te mogen ontvangen in ons restaurant die op deze dagen centraal zullen staan in ons restaurant. Die avonden serveren wij in samenwerking met deze wijngaarden een 5-gangenmenu met bij elke gang een bijpassende wijn van het wijnhuis dat die avond te gast is bij ons.

Castel Mimi

Dinsdag 21 Februari

Dinsdag 21 februari ontvangen wij het Moldavische wijnhuis Castel Mimi. Dit wijnhuis is een zeer groot kasteel tussen Chisinau (de hoofdstad) en Tiraspol. Al jaren wordt Castel Mimi gezien als het beste wijnhuis van Moldavië. Ook is het wijnhuis verkozen tot één van de 15 mooiste wijnhuizen ter wereld. Het wijnhuis is opgericht door Constantin Mimi, de laatste gouverneur van Bessarabia, een grensregio tussen Moldavië en Oekraïne, en één van de vooraanstaandste wijnmakers en politici van de 20ste eeuw. Mimi deed zijn wijnkennis op in West-Europa en keerde terug naar Moldavië om daar zijn eigen chateau te beginnen. De man heeft een aantal keer eigenhandig de Moldavische wijnproductie in leven gehouden door op de juiste momenten op te staan en te investeren. Het kasteel en zijn recepten zijn doorgegeven aan andere wijnmakers die zijn legende in ere houden. Op deze avond gaan wij dus samen met de wijnmaker deze recepten eens goed onder de loep nemen en combineren met culinaire hoogstandjes.

Reserveer hier

Cremaschi Furlotti

Donderdag 23 Februari

Op donderdag is er dan de gelegenheid om aan de andere kant van de oceaan te kijken. Wij ontvangen deze avond namelijk het Chileense wijnhuis Cremaschi Furlotti. De wijntraditie van Cremashi Furlotti begint in Italië maar gaat al snel door naar Amerika. Angel Furlotti, de overgrootvader van de huidige generatie, emigreerde in 1889 naar het beloofde land. Vier generaties later en meer dan 130 jaar aan verhalen om te onthouden, wordt deze meer dan honderdjarige traditie voortgezet in de Loncomilla-vallei in Chili. Cremaschi Furlotti is tot op de dag van vandaag een echt familiebedrijf die zelf ook de wijnmakerij beheert. Hun rijke traditie, bevoorrechte positie in de natuur en de passie van hun mensen zijn het belangrijkste element om een unieke wijn met karakter te produceren. Momenteel zijn er 3 generaties tegelijk actief aan het werk bij dit mooie, biodynamische en duurzame wijnhuis. Samen met dit familie-wijnhuis gaan wij op donderdag 23 februari een culinaire avond verzorgen.

Reserveer hier